Домашня піца: рецепт домашньої піци – три види тіста і сім видів начинки

Estimated read time 1 min read

Піца по-домашньому – це смачна і задовільна страва, яку можна готувати у затишку власної кухні. Перевага домашньої піци полягає в тому, що ви можете контролювати кожен інгредієнт, який використовуєте, і насолоджуватися свіжими, натуральними продуктами. Одним з найважливіших етапів готування піци є приготування тіста.

Два обов’язкові інгредієнти. Томатний соус та сир – обов’язкові складові будь-якої піци. Вони разом із тістом створюють більшу частину успіху страви. Можна вибрати не дуже цікаву начинку для піци, але вибір поганого соусу означатиме крах усьому!

Тісто на Кефірі

Інгредієнти:

● 1 склянка кефіру
● 2-2,5 склянки борошна (або скільки візьме тісто)
● 1 яйце
● 1 ст.л. олії без запаху
● ½ ст.л. цукру
● 1/2 ч.л. соди
● Сіль

Приготування

Борошно просіяти, змішати з содою та сіллю. Збити злегка яйце і додати його в кефір. У кефір поступово додавати борошно. Розмішати до однорідної маси. Повинно вийде туге тісто. Якщо борошна мало – можна додати ще трохи. Покласти в тісто трохи цукру і 1 ст.л. рослинного масла. Розкотити і викласти на тісто начинку.

Піца на сковороді

Іншредієнти:

● 1 склянка борошна
● 2 яйця
● 4 ст.л. сметани
● 4 ст.л. майонезу
● ½ ч.л. соди

Приготування

Яйця трохи збити вилкою. Додати майонез та сметану, розмішати до однорідної маси. Борошно просіяти і додати до неї соду. Все покласти до сметани з яйцями, перемішати. Тісто виходить як сметана. Сковороду з високими борти нагріти, змастити олією і вилити тісто. Зверху викласти начинку, посипати сиром. Накрити кришкою та смажити приблизно 10 хвилин.

Дріжджове тісто

Інгредієнти:

● 3 склянки борошна
● 1 склянка теплої води
● 1 пакетик сухих дріжджів
● 2-3 ст.л. оливкової олії
● Сіль

Приготування

Борошно просіяти і змішати з дріжджами та сіллю. Додати теплу воду, перемішати до однорідної маси. Додавати потроху оливкову олію, поки тісто не набуде еластичність та гладкості. Випікати одразу.

Топ-7 найкращих начинок для піци

Піца – справа смаку. Точних рецептів і пропорцій тут не існує, комусь подобається більше грибів, а хтось божеволіє від овочів із сиром. Представляємо базові варіанти начинок, які люблять багато.

Начинки для піци

1. Маргарита

Нічого краще і смачніше поки що люди не придумали, ніж поєднання сиру, томатів та зеленого базиліка. Помідори можна використовувати в’ялені, свіжі і додати томатний соус. Не забути про часник, перець та сіль. Класична неаполітанська піца робиться саме з такою начинкою.

2. Ковбаси

Асорті з будь-яких копчених ковбас можна розбавити невеликою кількістю сосисок або вареної ковбаси. Особливо добре у начинці виглядають мисливські ковбаски.

3. Вегетаріанська

Будь-які поєднання овочів. Одне з найвдаліших: баклажани та солодкий перець.

4. М’ясне асорт

Підійде для чоловіків. У такій піці можна зібрати свинячий обсмажений фарш, шматочки яловичини чи свинини в соусі або приготовлені на грилі, можна доповнити маринованими огірками, кабачками та солодким перцем.

5. Морепродукти

Креветки, восьминіжки та риба (найпростіше взяти консервованого тунця у власному соку) – відмінне рішення для любителів дарів моря. Можна відтінити смак морепродуктів, якщо додати нарізані кружальцями оливки.

6. Копчена курка

Один із найцікавіших і ситних варіантів начинки: скибочки ароматного курячого м’яса, червона цибуля, оливки, зерна кукурудзи і, можливо, бекон.

7. З лісовими грибами

Скибочки білих, подосиновиків та лисичок у грибний сезон – відмінна начинка для піци. Можна доповнити солодким перцем та цибулею кільцями.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours